KARGO BEDELİ ALICIYA AİTTİR. KARGOLARIMIZ KARŞI ÖDEMELİ GÖNDERİLMEKTEDİR.
2024 YILI MAHSÜLÜDÜR
KOOPERATİFİMİZ TARAFINDAN 2016 YILI ÜRÜNÜ ANZER POLENLERİ SATIŞA SUNULMUŞTUR. HASTA VE HASTA YAKINLARINA ÖNCELİK VERDİĞİMİZ POLEN SATIŞLARIMIZDA YENİLENEN AMBALAJLARIN üzerinde sahteciliğe karşı PATENT NUMARALARIMIZ , TSE NUMARAMIZ , İŞLETME KAYIT NUMARAMIZ VE KOOPERATİF MÜHÜRÜMÜZ İLE KARE KODUMUZ YER ALMAKTADIR.
Anzer Poleni Nasıl Tüketilir?
0 – 2 yaş arası çocukların bal ve polen tüketmesi önerilmez.
Küçükler için bir çay kaşığı polen
Yetişkinler için bir tatlı kaşığı polen
Yemeklerden en az bir saat önce Sabah-Akşam Aç Karnına Tüketilir. Bir su Bardağı ılık su ile tüketilmesi tavsiye edilir.
Polen
Anzer Poleninin Yapısı
Anzer Poleni; çiçekli bitkilerde çiçeklerin erkek organlarınca üretilip dişi organın döllenmesini sağlayan basitçe erkek cinsiyet hücreleri olan çiçek tozudur. Bal arıları, anzerden topladıkları poleni büyük oranda yavruları beslemek için kullanırlar. Anzer Poleni kıymetli bir protein, Dünyanın hiçbir yerinde raslanamayan çiçeklerden oluşan vitamin ve mineral madde kaynağıdır.
Polende 18 çeşit amino asit, 10 farklı mineral madde, B grubu vitaminlere ek olarak C, D, E vitaminleri, doğal hormon, enzim, koenzim, pigment, karbonhidrat ve fermentler barındırmaktadır. Kaynağına göre değişiklik göstermekle birlikte genel ortalama olarak polen; %35 karbonhidrat, %20 protein, %20 su, %5 lipid ve %20 dolayında diğer maddeler içerir. Anzer Poleni, bir canlının sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için günlük alınması gereken aminoasitleri, vitaminleri ve mineral maddelerin tümünü barındırmakta ve denge içinde bulunduran yegane doğal besin maddesidir.
Polenin kimyasal yapısı, rengi, tadı, kokusu ve görüntüsü bitki türüne göre değişmektedir. Çoğunlukla sarı renkli olup siyah, mor, pembe renkli polenlere de rastlamak mümkündür. Ayrıca balın kaynağı, balda bulunan polenlerin analizi ile belirlenmektedir.
Polenin Üretimi
Polen, polen tuzakları kullanılarak toplanmaktadır. Kovan girişine değişik şekillerde monte edilebilen tuzaklardan geçen arının taşıdığı polen tuzak haznesinde birikir. Haznede biriken polen, 1-2 gün aralıklarla boşaltılıp 42 oC’ı geçmeyen sıcaklıkta kurutma dolaplarında kurutulup su oranı %7-8 oranına düşürülür. Daha sonra eleklerden geçirilip temizlenen polen hava almayacak şekilde ambalajlanıp 6 aylığa kadar olan depolama için oda sıcaklığında daha uzun süreli depolamalar için soğuk ortamda saklanır. Uzun süreli saklanacak kurutulmuş ve temizlenmiş polen CO2 gazı ile fümige edilebilir.
Yapılan denemeler polen toplamanın, koloninin gelişmesi ve bunun sonucu olarak da bal üretimi üzerinde önemli olumsuz etkide bulunmadığını göstermiştir. Polen toplanması durumunda, arıların daha çok polen toplama seferine çıkarak ve polen tuzağına rağmen küçük polen kümelerini koloniye geçirerek ihtiyaçları olan poleni depoladıkları tespit edilmiştir.
Bal üretimi yanında, gerektiğinde koloni beslemesinde kullanmak veya ticari amaçla polen toplamanın daha kazançlı arıcılığa vesile olduğu kesindir. Polen, teknik olarak kurutma dolaplarında kurutulması yanında basit olarak havadar ve doğrudan güneş ışığı almayan gölge bir yerde kurutulabilir.
Polenin Tüketimi
Polen, daha önce de bahsedildiği üzere canlının gelişmesi ve büyümesi için günlük alınması gereken tüm gerekli maddeleri uygun denge içinde bulunduran yegane doğal besindir. Bu bakımdan insan sağlığı ve beslenmesinde ve genel vücut direncinin korunmasında büyük öneme sahiptir. Polen, sabahları aç karnına, kahvaltıdan en az yarım saat önce ya da akşam yemeğinden en az 4 saat sonra tercihen yatmadan önce sade olarak veya ılık süt ve meyve suları içinde alınmalıdır. Günlük alınması gereken doz duruma göre, yetişkinlerde 15-40 g, 6-12 yaş grubu çocuklarda 10-15 g, 3-5 yaş grubu çocuklarda ise 5-15 g’dır. Bir yemek kaşığı kuru polen yaklaşık 10 g’dır.
Polenin Faydaları
Genel sağlığın korunması ve vücut direncinin artırılması ile birlikte dengeli beslenme amacıyla da tüketilen polen aşağıdaki hallerde de fayda sağlamaktadır. Ancak nadiren de görülse polen bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu durumda polenin kullanılmaması gerekir. Polen;
* Zihinsel ve bedensel yorgunluklarının giderilmesinde,
* Çocukların sağlıklı gelişmesi ve beslenmesinde,
* Düşünme, araştırma ve çalışma gücünün artırılmasında,
* Sporcuların ve yarış hayvanlarının performanslarının artırılmasında,
* Kansızlığın giderilmesinde,
* Karaciğer, prostat ve kanser hastalıklarında faydalıdır